Meer dan 100 jaar mobiliteit

Autobedrijf Van Deursen in Geldrop heeft een rijke historie. Al meer dan honderd jaar speelt mobiliteit een rol in dit familiebedrijf. De overgrootvader van eigenaar Jos van Deursen startte in 1895 een hoef- en kachelsmederij. Het gesmeed ijzeren bedrijfslogo van destijds hangt boven de receptie in het huidige, moderne pand aan het Emopad. De smederij kreeg gaandeweg te maken met automobiliteit begin vorige eeuw. Van Deursen zag daarin toekomst. In 1930 is de smederij geheel overgegaan in een autobedrijf. Sinds 1964 is Van Deursen dealer van het merk Fiat.

De smederij en het latere autobedrijf zaten tot en met 1995 in het centrum van Geldrop. Het pand werd echter te klein en voldeed niet meer aan de eisen. Dus kwam er nieuwbouw op een goed bereikbare plek aan het Emopad. Showroom, werkplaats en een autowasserij zijn daar gevestigd op een terrein met voldoende parkeerruimte.

Recentelijk is de showroom uitgebreid met 350 vierkante meter. Het interieur is ingericht naar de jongste huisstijl van Fiat. Lichte kleuren overheersen. Ook het nieuwe logo van het merk prijkt op de gevel. Jos van Deursen is een jonge, energieke ondernemer. Hij heeft hbo marketing en management gestudeerd voordat hij als vierde generatie van de familie de leiding van het bedrijf op zich nam. Jos’ vader heet ook Jos, evenals zijn overgrootvader. ‘Mijn opa heette Jan, maar in de volksmond werd hij altijd met “Jos” aangesproken’, aldus de huidige directeur.

Naar onze contactpagina